Yuri Temirkanov dirigjon në Santa Çeçilia

Maestroja Yuri Temirkanov kthehet në Santa Çeçilia me Orkestrën e Filarmonisë së Shën Petërburgut për një koncert që i kushtohet dy gjigandëve të muzikës ruse: Çajkovskij dhe Prokofiev. Me Filarmoninë e Shën Petërburgut do te jetë violinistja Sayaka Shoji. Koncertet do të mbahen në Auditoriumin Parco della Musica në datën 16 maj në orën 20.30 dhe të premten në datën 17 maj në orën 20.30 dhe të shtunën ne datën 18. Nga i pari do të jenë veprat koncerti për violinë dhe Orkestër me violinisten japoneze Sayaka Shoji, dhe Polonezen nga Evgenij Onegin. Nga Prokofievi është në program Simfonia nr. 5. Termirkanov ka drejtuar orkestrat kryesore evropiane, mes të cilave edhe: Berliner Philharmoniker,  Wiener Philharmoniker, Staatskapelle të Dresda, London Philharmonic Orchestra,  London Symphony Orchestra, Royal Concertgebouw Orchestra dhe me Orkestrën e Akademisë Kombëtare të  Santa Cecilias, drejtor nderi i së cilës është.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Subscribe
No Thanks
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup
error: Sorry! You don\'t copy...