Teatri Kombëtar i Operës dhe Baletit çel sonte sezonin e ri artistik

Teatri Kombëtar i Operes dhe Baletit (TKOB) do të nisë sezonin e ri artistik sonte me koncertin me titull “Agnus Dei”. Kjo mbrëmje ju kushtohet të gjitha familjeve që kanë humbur të afërmit e tyre për shkak të pandemisë COVID-19.

Programi i kësaj mbrëmjeje që nis në orën 19.00 përmban vepra nga kompozitorët Bah, Hendel, Moxart, Vivaldi.

Koncerti do të mbahet në mjediset e oborrit të “Muzeut Historik Kombëtar”.

Veprat premierë do të interpretohen nga orkestra e harqeve e TKOB-së, nën drejtimin e dirigjentit Dritan Lumshi.

Solistë të mbrëmjes janë: Etrita Ibrahimi (Klaviçembalo), Dorina Selimaj (Soprano), Ina Gaqi (Alto), Erlind Zeraliu (Tenor), Bledar Domi (Bass).

Në program:

Johan Sebastian Bach – Brandenburg Concerto No. 3

Klaviçembalo: Etrita Ibrahimi

Violinë Principale: Gëzim Bulçari

Dirigjent: Dritan Lumshi

Ekzekuton: Ansambli i Harqeve

 

George Frideric Handel – “Lascia ch’io pianga” – Aria e Almirane nga opera Rinaldo, Akti II

Klaviçembalo: Etrita Ibrahimi

Soprano: Dorina Selimaj

Dirigjent: Dritan Lumshi

Ekzekuton: Ansambli i Harqeve

 

George Frideric Handel – “Ombra Mai Fu” – Aria e Kserksit nga opera Serse

Klaviçembalo: Etrita Ibrahimi

Bass: Bledar Domi

Dirigjent: Dritan Lumshi

Ekzekuton: Ansambli i Harqeve

 

Johan Sebastian Bach – Clavicembalo Concerto D minor

Klaviçembalo: Etrita Ibrahimi

Dirigjent: Dritan Lumshi

Ekzekuton: Ansambli i Harqeve

***

Wolfgang Amadeus Mozart – Coronation Mass – Agnus Dei

Soprano: Dorina Selimaj

Alto: Ina Gaqi

Tenor: Erlind Zeraliu

Bass: Bledar Domi

Dirigjent: Dritan Lumshi

Ekzekuton: Formacion Orkestral

***

Antonio Vivaldi – Gloria

Dirigjent: Dritan Lumshi

Interpretojnë: Formacion Orkestral dhe Kori i TKOB

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Subscribe
No Thanks
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup
error: Sorry! You don\'t copy...