Romanca shqiptare nga Ballkoni i Teatrit Kombëtar të Operës dhe Baletit

Të premten e datës 6 nëntor 2020 kuarteti i harqeve, pianistët dhe solistët lirikë të TKOB ju drejtuaj  publikut  kryeqytetas nga ballkoni i institucionit. Koncerti ” Ballkoni i romancave” ishte titulluar në gjuhën angleze.

Kjo mbrëmje romancash shqiptare përfshinte vepra nga:  Çesk Zadeja, Tonin  Harapi,  Feim Ibrahimi, Limos Dizdari, Endri Sina, Vangjo Nova, Zamir Këlliçi, Pëllumb Vorpsi, Gazmend Mullahi, Dritan Lumshi, Pjetër Gaci, Zef Çoba

Në vijim programi:

Çesk Zadeja

Humoresque

Kuarteti i harqeve i TKOB

Gëzim Bulçari (violinë), Hilda Çekani (violinë), Flobens Zyma (violë), Gëzim Hysi (violinçel)

Tonin  Harapi

Duart e nënës

Mezzosoprano: Ivana Hoxha

Piano: Herta Cane

Limos Dizdari

Hëna mbi plepa

Bass: Xhieldo Hyseni

Piano: Herta Cane

Endri Sina

Dy kupa

Soprano: Renisa Laçka, Dorina Selimaj

Piano: Ingrid Pulizo

Violinë: Gerd Cinxo

Vangjo Nova

Moj e bukura në krua

Soprano: Shpresa Beka

Piano: Herta Cane

Zamir Këlliçi

Dimër

Soprano: Ramona Tullumani

Piano: Ingrid Pulizo

Limos Dizdari

Elegji për Luigj Gurakuqin

Tenor: Denis Skura

Piano: Herta Cane

Pëllumb Vorpsi

Pellgu është tharë

Mezzosoprano: Ivana Hoxha

Piano: Herta Cane

Limos Dizdari

Fjalët e qiririt

Kuarteti i harqeve i TKOB

Gëzim Bulçari (violinë), Hilda Çekani (violinë), Flobens Zyma (violë), Gëzim Hysi (violinçel)

Vangjo Nova

Si margaritar

Bariton: Armando Likaj

Piano: Ingrid Pulizo

Gazmend Mullahi

Sonet pranveror

Soprano: Renisa Laçka

Piano: Ingrid Pulizo

Tonin Harapi

Ti je si deti

Soprano: Shpresa Beka

Piano: Herta Cane

Dritan Lumshi

Për ty një mall

Soprano: Eva Golemi

Piano: Etrita Ibrahimi

Limos Dizdari

Bylbyli

Tenor: Armaldo Kllogjeri

Piano: Ingrid Pulizo

Pjetër Gaci

Ekstazë pranverore

Soprano: Dorina Selimaj

Piano: Ingrid Pulizo

Zef Çoba

Kjo shtëpi me ballë në erë

Bariton: Armando Likaj

Piano: Ingrid Pulizo

Feim Ibrahimi

E la tua veste è bianca

Soprano: Eva Golemi

Piano: Etrita Ibrahimi

Violonçel: Jona Çegrani

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Subscribe
No Thanks
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup
error: Sorry! You don\'t copy...