Përurohet monumenti kushtuar John Lennon-it

Është përuruar sot në Ankona monumenti kushtuar John Lennon. Vepra e lartë 2.5 metra titullohet “Imagjino paqen” dhe është realizuar nga artistja Stefania Ricci dhe është instaluar në parkun e qytetit që riquhet “Parku i Paqes”.  Vepra është frymëzuar nga një formë piramide e matematikanit Alexander Golod por me vizatime dhe shkrime siç është edhe ‘John Lennon Wall’ ndodhet në Pragë.  Kjo nismë lindi nga BeatleSenigallia, shoqata që promovon shpërndarjen e muzikës dhe mesazheve të paqes, të dashurisë dhe vëllazërisë që ishin mjaft karakteristike të teksteve të kuartetit nga Liverpuli.

Kryetari i Bashisë së Qytetit ka thënë:  “kemi nevojë për simbole të paqes dhe të mikpritjes, jo mureve në kufijtë mes vendeve tona dhe jo shtyrjes së njerëzve drejt detit”.

/Opusalb/

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Subscribe
No Thanks
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup
error: Sorry! You don\'t copy...