Përkujtohet 1 tetori, Dita Ndërkombëtare e Muzikës

Dita e parë e tetorit njihet si një ditë e disa festave ndërkombëtare. Në këtë ditë festohen Dita Ndërkombëtare e: Muzikës, Poezisë, e Personave të Moshuar, e Arkitektëve dhe e Vegjetarianëve.

Dita Ndërkombëtare e Muzikës u festua për herë të parë në vitin 1974 pas një vendimi që mori Këshilli Ndërkombëtar i Muzikës i UNESCO-s.

Kjo ditë lindi si nismë e Lordit Yehudi Menuhin në vitin 1975 për të nxitur:

-njohjen e artit muzikor mes seksioneve të tjera të shoqërisë

– zbatimin e idealeve të UNESCO-s për paqe dhe miqësi mes njerëzvë, të zhvillimit të kulturave të tyre të shkëmbimit të përvojave dhe të vlerësimit të ndërsjelltë të vlerave të tyre estetike.

Promovimin e aktiviteteve të këshillit Ndërkombëtar të Muzikës, të anëtarëve të organizatave ndërkombëtare dhe të komiteteve kombëtare sikundër edhe të programit të politikave të tyre.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Subscribe
No Thanks
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup
error: Sorry! You don\'t copy...