Koncert i Orkestrës Simfonike të RTSH-së

Koncerti simfonik i së premtes së 14 shkurtit do të sjellë për publikun ne kryeqytet Orkestrën Simfonike të RTSH-së “Nderi i Kombit”.

Orkestra do të interpretojë nën drejtimin e dirigjentit francez  Claude Brendel.

Në këtë koncert do të luhen pjesë nga kompozitorët botërorë: Vagner, Ravel, Rietz.

Kjo mbrëmje do të sjellë per publikun e pranishëm edhe “Koncertin për oboe dhe orkestër” nga kompozitori ynë Feim Ibrahimi.

Solist i këtij koncerti është oboisti  Ali Pengili.

Dy javë më parë  Orkestra Simfonike e RTSH, intepretoi nën drejtimin e  dirigjentit  italian Vittorio Parisi.  Solisti koncertit ishte  violinisti i njohur Arben Kadesha.

Në koncertin e datës 30 janar 2020  u interpretuan pjesë nga: Zadeja, Dvorak, Khachaturian.

Edhe ky koncert do të mbahet në sallën “Iliria” te Hotelit Mak Albania në oren 19.00.

Këto mbrëmje simfonike janë pjesë të stinës koncertore 2019- 2020 të Orkestrës Simfonike së RTSH-së “Nderi i Kombit”.

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Subscribe
No Thanks
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup
error: Sorry! You don\'t copy...