Koncert i muzikantëve nga Londra Premierë në Youtube

Një koncert fantastik nga salla “Sir Jack Lyons” në York – Premierë në Youtube u transmetua  mbrëmjen e datës 18 nëntor 2020.  Në këtë mbrëmje të veçantë interpretuan dy muzikantë të mrekullueshëm nga Londra: Peter Sheppard Skaerved dhe Roderick Chadwick. Peter Sheppard Skaerved dhe Roderick Chadwick.

Koncerti u organizua në vazhdën e aktiviteteve me rastin e 250- vjetorit të lindjes së Beethoven. Tre sonata, Op.30, u ekzekutuan; në mesin e tyre një pjesë nga kompozitorja angleze, mikeshë e Shqiperisë, Nicola LeFanu, si dhe premiera e pjesës së kompozitorit Thoma Simaku me titull: ENgREnage!  

Si surprizë për publikun, dhe për vetë kompozitorin shqiptar, koncerti u mbyll me kengen shqiptare ‘Moj e Bukura More’.

Vetë kompozitori i njohur   pohon se ai e kishte  punuar me shumë dëshirë dhe emocion!

“Në mbyllje të programit siç edhe kishim premtuar do do të luajmë një pjesë të mrekullueshme të shkruar nga një shqiptar, pjesën e kompozitorit Simaku: “Moj e bukura More” shprehet violonisti Peter Sheppard Skaerved.

Koncertin e instrumentistëve Peter Sheppard Skaerved dhe Roderick Chadwick  mund të ndiqet në këtë link:

 

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Subscribe
No Thanks
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup
error: Sorry! You don\'t copy...