Hapet në Bronks muzeu i parë i muzikës hip-hop

Muzeu  i parë në botë kushtuar muzikës hip- hop pritet të hapet në Bronks. Ky muze do të kushtojë 80 milionë dollarë dhe është i pari i këtij lloji. Shteti amerikan do të kontribuojë me 3.7 dollarë. Ky muze do të quhet Universal Hip Hop Museum, dhe do të përurohet në vitin 2023 në lagjen e famshme të Nju Jorkut në Bronks.

Muzeu është edhe tani hapur por në formën e një ekspozite. Në vitin 2023 ai do të funksionojë në një vendodhje e përhershme që do të ndërtohet në terrenin e një ish vend parkimi pranë autostradës Major Deegan.

Tashmë dihet edhe emri i drejtorit të këtij muzeu Rocky Bucano.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Subscribe
No Thanks
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup
error: Sorry! You don\'t copy...