Gëzuar Ditën Botërore të Baletit!

Çdo vit duke filluar nga viti 2014 festohet në botë Dita Botërore e Baletit. Në respekt të kësaj dite ditë kompanitë më të mëdha të baletit kudo në botë bashkëpunojnë dhe përcjellin edhe përmes videove se si ato përgatiten për ta pritur këtë ditë. Kompania që e kryeson këtë sipërmarrje është Royal Opera House, Covent Garden, Londër.

Të tjera kompania që përcjellin po ashtu transmetime të drejtëpërdrejta nga shfaqjet e tyre janë: The Australian Ballet, Bolshoi Ballet, The Royal Ballet, San Francisco Ballet, The National Ballet of Canada, The Royal Swedish Ballet. Këtë vit Dita Botërore e Baletit po festohet sot më 23 tetor. Vitin e kaluar si dhe në vitet e tjera parardhëse festohej në javën e parë të tetorit.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Subscribe
No Thanks
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup
error: Sorry! You don\'t copy...