Festivali Ndërkombëtar i Prishtinës “ReMusica” sjell sonte artistët nga Kosova

Festivali Ndërkombëtar i Prishtinës “ReMusica” rikthehet sonte. Protagonistët e kësaj mbrëmjeje muzikore do të jenë violinisti Visar Kuçi dhe pianistja Lirika Pula Kasapolli.

Për ta ndjekur interpretimin e programit të tyre mund të vizitoni faqen zyrtare të Festivalit:

www.remusicafestival.com/live

Koncerti nis në orën 21.00.

Artistët nga Kosova violinisti Visar Kuçi (violinë) dhe pianistja Lirika Pula-Kasapolli  do të interpretojne nga “Salla e Kuqe” në Prishtinë dhe do të sjellin vepra që më parë nuk janë luajtur në Kosovë.

Në program janë vepra nga: Lili Boulanger dhe Calliope Tsoupaki. Një nismë e tillë  e përfshin Festivalin “ReMusica” në hartën e nismës “Festivals for Compassion”. Në program janë edhe vepra nga: Esat Rizvanolli, Debussy dhe Franck.

Edicioni i 19-të i Festivalit Ndërkombëtar të Prishtinës “ReMusica” nisi më 7 shtator 2020

Këtë vit për shkak të rrethanave të pazakonta, Festivali po vjen në një format të ri.

Ai ka në moton e tij fjalët e  shpresës dhe të  ringjalljes. Për këtë edhe organizatorët e kanë emërtuar këtë edicion të veçantë “RISE”. Festivali po mbahet  nga data 7 deri në 21 shtator.

Shtatë koncertet e këtij edicioni po mbahen në datat: 7, 9, 11, 14, 16, 19 dhe i mbylljes më 21 shtator.

Drejtoreshë e Festivalit Ndërkombëtar të Prishtinës ReMusica është Donika RUDI.

/Opusalb/

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Subscribe
No Thanks
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup
error: Sorry! You don\'t copy...