Dua Lipa mbështet peticionin “Vendos Kosovën në Apple Maps”

Ka nisur prej disa ditësh një peticion online që kërkon përfshirjen e Kosovës të mëvetsuar nga Serbia në hartën e Apple.

Në këtë peticion që u lancua në datën 17 korrik dhe që brenda pak ditësh ka mbledhur mbi 100 mijë firma kërkohet edhe ndarja e qartë e dy vendeve nga njëri-tjetri.

Peticioni titullohet “Put Kosovo on Apple Maps – Vendos Kosovën në Apple Maps. Mungesa e kufijve të qartë mes Kosovës dhe Serbisë ka shkaktuar shumë reagime ndër të cilat spikasin ato të Rita Orës dhe Dua Lipës.

Pikërisht në ditën e nisjes së këtij peticioni Dua dhe Rita e shpërndanë në faqet e tyre sociale.

Dua madje shkoi edhe më tej duke postuar edhe Shqipërinë e Madhe ku qëndrojnë bashkë drejtuesit e Pavarësisë shqiptare Isa Boletini dhe Ismail Qemali si dhe ku shkruhet “Autochthonous”.

Bashkë me të edhe shpjegimi i mbiemrit “Au-toch-tho-nous.

Në një mesazh të shkurtër dhe të drejtëpërdrejtë ku përkujtohet historia e Shqipërisë dhe kombit shqiptar por që nuk kaloi pa reagime. Shumë nga fqinjët e shqiptarëve e në ëeb kanë reaguar duke e quajtur si provokim publikimin nga ana e Duas, duke mos pranuar edhe mesazhin e këtij postimi.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Subscribe
No Thanks
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup
error: Sorry! You don\'t copy...