Balerinët e Houston Ballet në drejtim të baletit estonez

Me shfaqjen e ditës së shtunë Marie kompania jo vetëm mbylli sezonin e pranverës por i dha lamtumirën edhe dy prej emrave më të dashur: balerinit kryesor Jared Mattews dhe solistit të parë Linnar Looris. Të dy këta balerinë u përshëndetën me publikun ndërsa ndodheshin në skenën e Wortham Theater Center.

Kjo ndodhi sepse të dy këta balerinë do të udhëtojnë drejt Estonisë shumë shpejt për të punuar bashkë në drejtimin e Teatrit Kombëtar të Baletit Estonez.

Looris do të jetë në pozicionin e drejtorit artistik ndërsa Matthews si asistent i tij. Për Looris kjo është një kthim në shtëpi pasi historia e tij me baletin ka lindur pikërisht në Estoni kur ai nisi të marrë mësimet e para në Tallinn Ballet School. Përpara së të bashkohej me Houston Ballet si solist i parë Looris kërceu disa vite si balerin i parë me kompaninë kombëtarë të Baletit Estonez.

Tashmë ai rikthehet për të zëvendësuar drejtorin artistik të kompanisë Thomas Edur.

Matthews do të punojë ngushtësisht me Looris si asistent I drejtorit artistik. Kjo aventurë për të nënkupton largimin nga shtëpia drejt një destinacioni të largët.

Ai ka lindur në Houston dhe aty i ka nisur mësimet e para me pas shkoi në Teksas për të kërcyer me Houston Ballet pasi kishte qenë për një kohë të gjatë solist i American Ballet Theatre.

Megjithëkëtë ai shprehet mjaft i kënaqur për idenë e të punuarit jashtë.

“Kam pasur një karrierë të shkëlqyer”,-  ka thënë Matthews. “Mezi po pres të jem para të tjerëve, në një dhomë për të ndihmuar balerinët të arrijnë qëllimet dhe ëndrrat e tyre, siç mësuesit dhe trajnerët e mi kanë bërë për mua”.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Subscribe
No Thanks
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup
error: Sorry! You don\'t copy...