91 vitet e Burt Bacharach dhe krijimtaria e tij

Një ndër autorët më të mëdhenj të muzikës kontemporane mbush vitet sot, 91 vite të një legjende siç është Burt Bacharac. Bacharach ka lindur më 1928 në Kansas City. Aktiviteti i tij muzikor ka nisur që para luftës së madhe, duke luajtur edhe me banda të ndryshme Jazz-i. Pas një periudhe në ushtri, ai nis karrierën e tij si kompozitor këngësh. Hiti i tij i parë 1957 është “The story of my life”, interpretuar nga Marty Robbins. Pas këtij suksesi Bacharach i vazhdon sukseset njëri pas tjetrit, nga “Magic Moment” ( kënduar nga Perry Como 1958) deri në gjetjen e zërit perfekt për këngët e tij Dionne Warwick.për të ai ka firmosur veprat më të rëndësishme të viteve 60, mes tyre: “Anyone who had e heart”, “Walk on by”, “I say a little prayer” dhe “Do you know a way to San Jose?”. Deri vitin e kaluar ku pianisti, kompozitori e produktori diskografik Bacharach ka mbajtur koncerte live në vende të ndryshme, mbetet të presim për të parë nëse edhe 91 vjeç do të vazhdojë të japë koncerte për adhuruesit e tij.

Matilda Gjika 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Subscribe
No Thanks
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup
error: Sorry! You don\'t copy...