U hap në Pekin Festivali Ndërkombëtar i Muzikës (BMF)

Edicioni i 23-të i Festivalit Ndërkombëtar të Muzikës në Pekin (BMF) u hap fundjavën që sapo kaloi me një vepër premierë. Ishte fjala për simfoninë e re ‘Kushtuar 2020-ës’, e kompozitorit nga Vuhani Zou Ye.

Vepra simfonike për kor dhe orkestër u interpretuan nga Orkestra Filarmonike e Vuhanit, Orkestra Simfonike e Pekinit dhe nga muzikantët e lindur në Vuhan që ishin pjestarë të Orkestrës Filarmonike të Kinës. Sopranoja Zhang Liping dhe and baritoni He Leiming, që të dy të lindur në Vuhan kënduan me Korin e Konservatorit të Muzikës së Vuhanit dhe me Korin e Shoqatës së Muzikës të Pekinit.

Sipas Yu Long, Drejtori i Festivalit Ndërkombëtar të Muzikës në Pekin (BMF) vepra ishte homazh në nderim të betejës kundër epidemisë së koronavirusit.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Subscribe
No Thanks
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup
error: Sorry! You don\'t copy...