Shyhet ceremonia e çmimeve “Praemium Imperiale”

Falë pasigurive të shkaktuara nga pandemia e koronavirusit Shoqata Japoneze e Artit ka vendosur të mos mbajë këtë vit ceremoninë e çmimeve Praemium Imperiale. Njoftimet për këtë do të mbaheshin në shtator ndërsa ceremonia e cmimeve në muajin tetor.

Sipas organizatorëve kjo ceremoni do të mbahet në shtator dhe tetor 2021.

“Vendimi pasqyron shqetësimin e gjerë që të dhënat aktuale tregojnë që bota sërish do të jetë në një lëkundje në shtator dhe tetor si rezultat I pandemisë. Në këto rrethana shoqata japoneze e artit nuk e quan se do të ishte e përshtatshme për të mbledhur Këshilltarët Ndërkombëtarë, të vlerësuarit dhe miqtë e shquar në Tokio: siguria e gjithësecilit është e një rëndësie të madhe”.

Cmimi për muzikën vitin e kaluar i takoi violinistes së njohur Anne-Sophie Mutter.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Subscribe
No Thanks
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup
error: Sorry! You don\'t copy...