Mbahet në shtator konkursi i dirigjenteve “La Maestra”

Filarmonia e Parisit dhe “Paris Mozart Orchestra” ka njoftuar se Konkursi i Parë Ndërkombëtar për Dirigjente “La Maestra” do të mbahet sipas planifikimit.

Ky konkurs do të zhvillohet mes 15-18 shtatorit 2020.

Konkursi do të mbahet sipas të gjitha masave që kërkojnë autoritetet franceze me qëllimin për të siguruar një mjedis të sigurtë për të gjithë-kandidatë, anëtarë jurie, muzikantë, ekipe pune dhe publik- ndërsa do të mbajë nivelin më të lartë të mundshëm artistik.

Kandidatët janë përzgjedhur midis 220 pjesëmarrëseve nga 51 shtete të ndryshme. Në shtator do të garojnë dirigjente nga 11 shtete.

Midis tyre edhe dirigjentja bullgare Delyana LAZAROVA që u shpall fituese në Tiranë në Konkursin Ndërkombëtar të Dirigjenteve të vitit 2019

Mélisse BRUNET, 42 (France)
Sara CANEVA, 28 (Itali)
Stephanie CHILDRESS, 20 (Britani i Madhe / France)
Holly CHOE, 28 (Korea e Jugut / USA)
Maria FULLER, 29 (Kanada)
Lina GONZALEZ-GRANADOS Lina, 33 (Kolumbia)
Yuwon KIM, 31 (Korea e Jugut)
Jiajing LAI, 28 (Kina)
Delyana LAZAROVA, 34 (Bullgaria)
Ana Maria PATIÑO-OSORIO, 24 (Kolumbia)
Rebecca TONG, 35 (USA / Indonezia)
Gladysmarli del Valle VADEL MARCANO, 24 (Venezuela)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Subscribe
No Thanks
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup
error: Sorry! You don\'t copy...