10 tetor 1813- In Memoriam Xhuzepe Verdi

Xhuzepe Verdi lindi  në 10 tetor 1813 në Le Ronkole në Itali dhe ndërroi jetë në 27 janar 1901 në Milano.

Xhuzepe Verdi dhe vepra e tij shënojnë një çast historik në gjininë e operës: “Aida” përmes forcës dhe qartësisë së shprehjeve lirike, “Otello” përmes dramatizmit dhe tragjizmit dhe “Falstaf” përmes shkrimit të zgjedhur dhe të ndërlikuar të shkruar kujdesshëm.

I gjithë korpusi i veprave Verdiane të mbërthen  me kompleksitetin e planeve paralele dhe me ruajtjen edhe të komikes duke i dhënë role të shkëlqyera vetë orkestrës.

Çdo vepër e Verdit që vihet ne skenat e botës është një miratim i artit të pangatërrueshëm të madhështisë së krijimtarisë së tij.

I njohur si një nga kompozitorët më të mëdhenj të historisë së muzikës Xhuzepe Verdo vazhdon edhe sot të magjepse më mjeshtrinë e me të cilën ai shkroi faqet e historisë së muzikës botërore.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Subscribe
No Thanks
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup
error: Sorry! You don\'t copy...