Festohet 45 vjetori i debutimit të Barishnikovit në SHBA

Më 27 korrik 1974 balerini, koreografi dhe madje edhe aktori i madh rus Mihail Barishnikov pati debutimin e tij të parë në Teatrin e Baletit Amerikan, duke kërcyer baletin “Zhizel” vetëm disa javë pas largimit nga Bashkimi Sovjetik. Në këtë shfaqje ai kërceu me Natalia Makarovën e cila kishte vite që ishte vendosur në SHBA. Në atë kohë, Natalia kishte thënë për Revistën Dance: Nëse Barashnikovi ushtron ndjeshëm ndikimin e tij në baletin Perëndimor, atëherë ne do ti detyrohemi shumë atij.

Kjo tregoi se profecia e Natalias kishte qenë e drejtë. Misha (siç e thërrisnin Barashnikovin) pati një karrierë triumfuese në Amerikë ku, nga nju Jorku kaloi më pas në Hollivud (duke luajtur në disa filma aretistikë e duke marrë edhe një çmim Oskar).

Ja një foto e vjetër e Bareshnikovit me Makarovën nga akti II i baletit Zhizel, gjatë debutimit të tij të parë në SHBA

c

Opusalb

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Subscribe
No Thanks
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup
error: Sorry! You don\'t copy...