Alisa Katroshi dhe Akademia Muzikore e Danubit

Eshtë e zakonshme, që emrat e rinj të vërehen të paktën me mospërfillje, jo vetëm se janë të rinj, por edhe pse në konfigurimin e figurës së tyre ka pak vija që i njohim e pak ngjyra që mund të shquhen nga sytë tanë mbyllur përgjysmë. Kjo jo për faj të tyre, por për arsye të rrjedhës së jetës sonë e cila na merr përpara pa na lënë mundësinë të pushojmë në ndonjë breg të ndriçuar a ndonjë degë të qëndrueshme. Rastësisht dhe vetëm rastësisht kemi mundësi të kuptojmë se dikush, dikur student i shkëlqyer ka bërë hapa përpara, me mundim, me pasion, me këmbëngulje paçka se ne, në rrymë e sipër, e paragjykojmë. Një nga këto figura është pikërisht Alisa Katroshi. E papunë në Shqipëri (pasi Teatri i Operas nuk kishte nevojë për zërin, pasionin e talentin e saj) po shpalos jetën e saj koncertore e karrierën jashtë vendit. Duke mos u fokusuar në vlerat e karrierën e saj, të cilën herë pas here e kemi pasqyruar, së fundi mësojmë se ajo gjendet në rradhën e pedagogëve të Akademisë së Talenteve Muzikore Ndërkombëtare të Danubit (Danubia Talent International Music Academy 2019-2020, në degën e kantos. Kjo Akademi zhvillon edhe një konkurs e Festival on line këtë vit, (si çdo vit) që nis në fund të këtij Nëntori deri në Dhjetor. Konkursi përmbledh degët: Piano, harqe, instrumente fryme, kanto, muzikë dhome, fisarmonikë etj.

Një okazion edhe për studentët e shquar të Akademisë sonë.

 

Opusalb

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Subscribe
No Thanks
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup
error: Sorry! You don\'t copy...